Hogyan legyen lapos hasad?

Hogyan legyen lapos hasad?

Hogyan legyen lapos hasad? 1920 1080 Balázs

Egy nagyobb pocak összeszedése után elérni, hogy lapos hasad legyen igazi kihívás lehet. Nem akarsz kimaradni az élet élvezeteiből, mégis ugyanolyan lapos hasat akarsz, mint amilyen Jennifer Lopeznek van. A hasi zsír csökkentését a helyes étrenden és a rendszeres testmozgáson keresztül lehet elérni. Ebben a cikkben azt fogom megosztani veled, hogyan válj meg a makacs zsírrétegtől viszonylag hamar.

1. lépés: Figyelj arra, hogy mit eszel

A bevitt kalóriák ellenőrzése az első nagy lépés a zsírtól való megválás felé vezető úton. Persze, ki ne szeretne felfalni néhány szelet pizzát vagy egy ínycsiklandozó hamburgert, de hidd el, a gyorskaja egyszerűen nem lehet folyamatosan az étrended része, ha formás hasat szeretnél.

Igyál több meleg vizet és citromlevet

Ezt az egyszerű kombinációt elfogyasztva reggelente segítheted az ételek lebontását és az emésztőrendszeredet.

Próbálj minél több gyümölcsöt fogyasztani a szokásos harapnivalók helyett

A gyümölcsök segítik az emésztést, minden étkezés előtt ajánlott gyümölcsöt fogyasztani, hiszen kitisztítja a gyomrodat és segít hamarabb megválni a felesleges anyagoktól. Az ananász egy kiváló választás, hiszen a benne lévő bromelian enzim segíti a proteinek megemésztését.

Mindig jegyezd fel, mennyi nátriumot viszel be

A só szinte minden elfogyasztott ételben megtalálható, anélkül hogy akár észre is vennénk. Visszavenni a sófogyasztásból jót tehet, napi kevesebb, mint 6 gramm elfogyasztása megfelelő.

Tartózkodj a szénsavas italoktól

A szénsavas italok a nagy has egyik fő okozói, hiszen ezek az anyagok lent tárolódnak a hasadban. Ezt kikerülve, fogyassz minél több vizet! A víz segít puffadás esetén is, valamint kimossa a toxikus anyagokat a szervezetből, így boldog és egészséges maradhatsz.

Fogyassz több rostot

A rostok fogyasztása segít a puffadás megszüntetésében, hiszen enyhíti a gyulladást, ezen kívül az emésztést is segíti. Ugyanakkor azt is meg kell említeni, hogy a rostban gazdag ételeket is kerülni kell (például a babot), hiszen ezek csak rontanak a puffadáson.

Ne fogyassz nagyon nagy adag ételeket

Ha sokszor előfordul, hogy puffadást tapasztalsz étkezés után, akkor eredményes lehet csökkenteni az adagok méretét, így elősegítve a hasi zsír ledolgozását. A desszertek fogyasztását is érdemes lehet még egyszer átgondolni, hiszen cukortartalmuk miatt nem éppen megfelelőek a fogyáshoz.

Csökkentsd a szénhidrátok bevitelének mértékét

Ha nagyobb időközönként fogyasztasz szénhidrátot, az bizonyítottan pozitív hatással lesz az egészségedre. A bevitel csökkentése hozzájárulhat az emészőrendszer egészségéhez.

2. lépés: Testmozgás

A fizikai mozgás felgyorsíthatja a hasi zsír elégetésének folyamatát. Néhány gyakorlat bemutatásával próbálok neked segíteni ebben. Ezek a gyakorlatok csak néhány percet vesznek igénybe.

  1. Térd-ölelés: A földön ülve kezdd, lehetőleg egy jóga-matracon, a térdeidet behajlítva. Öleld át a térdeidet és így emeld fel a lábaidat a földről. Lassan nyújtsd ki a lábaidat és közben dőlj hátra, körülbelül 45 fokos szögben, majd lassan térj vissza a kezdő pozícióba.
  2. Fordított V-támasz: Alacsony támasztó pozícióban kezdd, a kezeiden és lábaidon támaszkodva, majd lassan nyomd le a vállaidat és a karodat és a csípődet told felfelé a plafon irányába. Térj vissza a kezdő pozícióba és ismételd meg.
  3. Oldalsó támasz: Oldalt fekve kezdd, a tested kinyújtva. a karodon és a lábad oldalán támaszkodva emeld fel a testedet. A tested legyen egyenes és tartsd ebben a helyzetben 30 másodpercig.
  4. Halott bogár: Háton fekve kezdd, a karjaidat és lábaidat emeld fel a plafon felé. Ezután lejjeb engedet a bal karodat a fejed mögé.
  5. Lábemelés: Háton fekve kezdd, majd nyújtsd ki a lábaidat és keresztezd őket a lábfejednél. Emeld fel őket együtt egy 90 fokos szögben, majd engedd le, anélkül hogy érintenék a talajt.

Terhesség utáni hasi zsír leadása

A gyerekvállalás az egyik legboldogabb dolog, amit egy nő átélhet, de a szülés után a fiatal test megváltozik. A terhesség utáni hasi zsírt ezekkel a módszerekkel lehet leadni:

Szoptatás: A szoptatás, legfőképpen az első hónapokban sokat segíthet a zsír elégetésében. A természetesen szoptató nők gyorsabban veszítik el a terhesség utáni kilókat, mint a cumisüvegből szoptatók.

Egészséges étkezés: A helyes étrend segíthet a terhesség utáni kilók leadásában. Fogyassz zabot, babot, lencsét, gabonát, zöldségeket, gyümölcsöket. A nehezebb ételek hozzáadása, mint a kenyér, rizs, tészta vagy krumpli ugyancsak segíthet.

Testmozgás: A mozgás is nagy szerepet játszik a hasi zsír elvesztésében. Ugyanakkor, ki kell kérni az orvos véleményét arról, hogy mikor érdemes a szülés után újból elkezdeni edzeni. Erre megfelelőek a már említett gyakorlatok.

Megfelelő alvásmennyiség: Sokszor elég nehéz aludni a nagy zsírréteggel a hasadon, de a napi 7 óra alvás segít a zsír gyorsabb leadásában. Az alvás a pici babóca mellett kihívás lehet, szerencsés esetben 3-6 hónaposan már 7-8 órát is alszik egy éjszaka, és akkor neked is jut egy kis pihenés.

Ami viszont egyszerűen kivitelezhető az nem más, mint együtt tornázás a babóval. Tedd a térdedre a picit és emelgesd a lábad, emeld őt fel-le a tested előtt, mintha súlyzó lenne, forogj vele finoman. Ezeket mind Te, mind a kisbaba élvezni fogja.  Ha kint a szabadban egy pléden tudjátok ezt csinálni, még jobb a testnek és léleknek.

    [hidden sendinblue-list-id “7”]

    Kapcsolat

    2600 Vác, Pálffy utca 23

    +36-20/595-1280

    thecrove

    Webáruház

    About us

    Products

    Blog

    Gallery

    Contacts

    Pages

    Friss cikkek

    Harmónia ősszel, avagy lélekerősítő tippek a jó közérzetért 1920 1080 Balázs

    Harmónia ősszel, avagy lélekerősítő tippek a jó közérzetért