Harmónia ősszel, avagy lélekerősítő tippek a jó közérzetért

Harmónia ősszel, avagy lélekerősítő tippek a jó közérzetért

Harmónia ősszel, avagy lélekerősítő tippek a jó közérzetért 1920 1080 Balázs

Ahogy közeledünk az év vége felé, egyre hűvösödik az idő, ami kihat a lelkesedésünkre, hangulatunkra. Cikkünkben eláruljuk, hogy mit tehetsz azért, hogy átvészeld a borongós napokat a harmónia jegyében!

Borús idő, kevés napfény – mit tehetünk?

Azt már régóta tudjuk, hogy van összefüggés az ember hangulata és a természetes fény megléte vagy éppen a hiánya között. Az esős, borongós időjárás és az egyre rövidülő nappalok miatt jóval kevesebb napfényhez jutunk, mint amire szükségünk volna. Éppen ezért javasolt minél több időt tölteni a szabadban a nap folyamán. Használd ki az ebédszünetet, és sétálj egyet! Ha irodai környezetben dolgozol, amúgy is ajánlatos óránként felállni a számítógép elől és nyújtózni egyet; ha van teraszotok, menj ki egy pár percre. Érdemes az ablakok elől is elhúzni a függönyt, amikor kisüt a nap, hogy minél több D vitamin jusson a szervezetbe.

A testmozgás szerepe

A testmozgás kifejezetten jótékony hatással van a szellemünkre. A rendszeres edzés a stressztűrő képességünket is fejleszti az állóképesség mellett. Az egyik legjobb, amit tehetsz, ha kimész a közeli parkba kocogni: az őszi táj gyönyörű, így plusz motivációt ad a látvány is! Ha szükséged van edzéstervre, segítünk!

Önmagunk harmóniájának megteremtése – érezd jól magad!

Ilyenkor ősszel, a lelki elcsendesedés időszakában kiemelten fontos, hogy az önmagunkra fordított időt tudatosan iktassuk be a napjainkba. Minden magunkra fordított „énidő” segítséget nyújt a lelki harmónia megteremtéséhez, illetve fenntartásához. Olvass egy jó könyvet, jógázz, meditálj! Ezek egytől egyig segítenek abban, hogy a testi és lelki harmóniád teljes legyen. Nyugodtan engedd el magad, hiszen egész évben keményen helytállsz az élet különböző területein nap mint nap. Számos olyan tevékenység van, amiről nem is gondolnád, hogy feltölt energiával:

  1. Dekoráld ki a lakást, készíts ajtódíszt: A meghitt otthoni környezet a lelki harmónia jó barátja!
  2. Válogass össze kedvenc zenéidből lejátszási listát: Legyen szó vidám pörgős ritmusokról vagy relaxációs nyugtató dallamokról, a lényeg, hogy pozitívan hasson a lelkedre!
  3. Önts némi fürdősót egy kád forró vízbe, merülj el a habokban és add át magadat az élvezeteknek: Testedet és lelkedet egyaránt feltölti!

Ha úgy érzed, szakértői segítséget igényelsz, konzultálj érzelmi designerünkkel!

Hangulati elemek

A testi-lelki egyensúlyod megőrzése érdekében vess be mindent, ami csak jólesik! Az illatgyertyák vidáman táncoló fénye nyugtatóan hat, de mindig ügyelj arra, hogy használat után eloltsd őket! A led lámpás fényfüzér szintén jó megoldás hangulatvilágítás gyanánt.

Folyékony boldogság

Ősszel kifejezetten jólesik egy élénkítő, nyugtató forró tea. A Crove Ginger Fit Herba teája kiváló társ a hűvös estéken, a benne található gyömbér ellazítja az érzékeket, a citromfű pedig nyugtatja a fáradt idegeket.

 

 

Neked milyen praktikáid vannak a testi és lelki harmónia megteremtésére? Oszd meg velünk!

    [hidden sendinblue-list-id “7”]

    Kapcsolat

    2600 Vác, Pálffy utca 23

    +36-20/595-1280

    thecrove

    Webáruház

    About us

    Products

    Blog

    Gallery

    Contacts

    Pages

    Friss cikkek

    Harmónia ősszel, avagy lélekerősítő tippek a jó közérzetért 1920 1080 Balázs

    Harmónia ősszel, avagy lélekerősítő tippek a jó közérzetért