Őszi lendület egészséges reggelivel

Hogyan kell egészséges reggelit készíteni? Mi minden ehetünk reggelire ősszel, ha fogyni szeretnénk? Olvasd el bejegyzésünket.

Őszi lendület egészséges reggelivel

Őszi lendület egészséges reggelivel 1920 1080 Balázs

Kopogtat ablakunkon az ősz, lassan az idő is hűvösebbre fordul, ám csüggedés helyett gondolj csak a nagy kirándulásokra a színes természetben vagy a szezonális finomságokra a konyhádban! Cikkünkben az őszi reggeli megtervezéséhez nyújtunk segítséget és eláruljuk, hogyan iktathatsz be detox-perceket az ébredést követően! Reggelizz egészségesen

Egészséges reggeli – tények és tévhitek

A rohanó hétköznapok során sokan elhagyják a reggelit, pedig érdemes bevezetni a mindennapjainkba, különösen, ha fogyókúrás céljaink vannak!

  1. A nap első, átgondolt étkezése az alapja a napi öt étkezés kivitelezésének.
  2. Az öt részre osztott, alapos megfontoltsággal összeállított étkezések jótékonyan támogatják az anyagcsere megfelelő működését.
  3. Ráadásul, ha reggelizel, majd egy kis tízórait is beiktatsz, nem fogod magad túlenni ebédidőben!
  4. Arról nem is beszélve, hogy a felfokozott pörgős napok előtt egy csendes, lassú reggeli igazi áldás, hogy megéld a harmóniát!

De milyen az egészséges reggeli? Nincs kőbevésett recept. Az első étkezés megtervezésénél vedd figyelembe az egész napodat (és étkezéseidet), és ehhez mérten válaszd ki a napindítónak valót. Nem kell végletekben gondolkodnod: egy szelet teljes kiőrlésű kenyér, friss zöldségekkel és (megfelelő minőségű) felvágottal ugyanolyan jó lehet, mint egy fehérjés zabkása. A lényeg mindig az egész napos egyensúlyban és a változatosságban rejlik. Ha a reggelid szénhidrát alapú volt, a további étkezéseidben a még bevihető szénhidrátmennyiséget egyenletesen oszlasd el a nap folyamán, hogy a vércukor szintedet egyenletesen tartsd. Ha zsír került többnyire terítékre (például rántotta baconnal és avokádóval), akkor a nap hátra levő részében inkább kerüld.

Természetes őszi finomságok
  1. Füge: Legtöbben aszalt formában ismerik, ám a friss, érett gyümölcs már önmagában annyira finom, hogy egy-egy szem kiváló desszert. Ha fogyás a célod, az asztalt változatot felejtsd el! Hozzáadott cukortartalma miatt sajnos többet árt, mint használ!
  2. Gyömbér: A gyömbér egyedülálló ízével sok étel és ital összetevője. Csökkenti a szérum koleszterin szintet (ami gyakorlatilag az összkoleszterin), továbbá az utazással járó hányingert is enyhíti.
  3. Sütőtök: A rendkívül ízletes sütőtök sokak kedvence, ami nem is csoda, hiszen önmagában isteni az íze. Az őszies hangulat garantált akár chai lattét, fitnesz muffint vagy klasszikus sütőtököt készítesz a konyhádban.
  4. Dió: Egy kis marékkal fogyaszd rendszeresen, ha bírja a szervezeted, mert segíti az agyműködést!

A gyümölcsök számos jó tulajdonsága mellett árnyoldaluk is ismert: a magas cukortartalmuk a fogyni vágyók ellensége, ezért maximum csak napi 1-2 egész gyümölcs elfogyasztását tanácsoljuk. Ha csonthéjasokat, magvakat is szívesen nasizol, ügyelj a kis mennyiségre! Magas olajtartalmuk miatt a fogyókúrás eredményeket mérsékelhetik, és a bőrödre is rossz hatással lehetnek.

Teaajánló – kuckózós őszi napok egy csésze teával

Méregtelenítés teávalEz a fűszeres, forró ital melegíti a lelket és élénkíti a szellemet. Iktasd be a reggeleidbe, meglátod, mennyire megalapozza a napodat! A Crove Fit Slim étrend-kiegészítő teakeverék* ráadásul segíti a méregtelenítést és összetevői hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez. A teakeverék alapját képező mate gyorsítja az anyagcserét, ezáltal segíti a fogyást. A csipkebogyó, a gyömbér, a kamilla és a verbéna együttesen támogatnak a kitűzött cél elérésében; a csalánlevél és a rózsaszirom pedig vizelethajtók, anyagcsere fokozók, ezáltal hatással vannak a máj és a vesék munkájára a méreganyagok kiválasztásakor, kiürítésekor.

 

Oszd meg velünk, Te hogyan kezded a napodat!

A cikkünk elkészítése során Novák Péter táplálkozástudományi szakembert kérdeztük.

*Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

    [hidden sendinblue-list-id “7”]

    Kapcsolat

    2600 Vác, Pálffy utca 23

    +36-20/595-1280

    thecrove

    Webáruház

    About us

    Products

    Blog

    Gallery

    Contacts

    Pages

    Friss cikkek

    Harmónia ősszel, avagy lélekerősítő tippek a jó közérzetért 1920 1080 Balázs

    Harmónia ősszel, avagy lélekerősítő tippek a jó közérzetért